Training Ladder

Fit2Hit: het kant-en-klare lesplan voor een work-out op tennisgebied

Fit2Hit is de werknaam voor een nieuw kant-en-klaar lesplan voor een work-out op tennisgebied voor tennisleraren. Het lesplan is ontwikkeld door de KNLTB experts op het gebied van fysiek trainen: Miguel Janssen en Aldo Hoekstra. Het is een laagdrempelig programma waar iedereen aan mee kan doen ongeacht de tenniservaring. Het lesprogramma verbetert de conditie op een manier waarbij verschillende versterkende en conditionele oefenvormen aan bod komen. Het tennissen zal een onderdeel blijven van de training, maar is niet het hoofddoel. De training vindt plaats op de tennisbaan.

Waarom is Fit2Hit ontwikkeld?

Buiten sporten en gezondheid worden steeds vaker genoemd als belangrijke reden om te gaan tennissen. Meer dan de helft (58%) van de KNLTB-leden heeft geen les. Een workout op de baan vergroot de meerwaarde van de vereniging en tennisleraren en ondersteunt een leven lang gezond tennissen, blessurepreventie en het beter leren bewegen. De doelgroep voor het Fit2Hit-programma kan heel breed zijn. Iedereen, ongeacht leeftijd en fitheidsniveau, kan meedoen, of je nu een starter of een gevorderde bent.

De pilot start in juni

In juni zullen twaalf leraren, verspreid over Nederland, aan de slag gaan met Fit2Hit op de eigen vereniging. Doel van de pilot is om het programma uit te testen en verder aan te scherpen. En samen te leren wat wel en wat niet werkt. Ook willen we zien (en horen) hoe de deelnemers het programma ervaren,. Willen ze hier vaker aan meedoen en welk tarief zijn ze bereid te betalen. De pilotperiode start in juni en zal bestaan uit een lesprogramma voor 4 weken. Na afloop verzamelen we alle ervaringen waarna we het met elkaar evalueren. De kick off is hier te lezen.

Materialen Fit2Hit

De KNLTB zorgt voor een materiaaltas waarmee je aan de slag kunt. Daarnaast delen we op deze pagina instructievideo’s en factsheets (incl. het lesplan). Ook zorgen we voor promotiematerialen en wervende tekstjes ter ondersteuning van de communicatie met leden.