TB Tennis Kids 2019 008

Opleidingen

Als leraar bepaal jij voor een groot deel het plezier wat mensen aan de sport beleven en in grote mate ook het succes van de vereniging. Hierbij speelt jouw enthousiasme natuurlijk een rol, maar het is ook belangrijk dat je leerlingen de goede techniek aanleert en je ze op de juiste manier probeert te stimuleren om wedstrijden te spelen.

De KNLTB biedt drie verschillende KSS-opleidingen tot tennisleraar aan:

Daarnaast heeft de KNLTB op dit moment twee KSS-opleidingen tot padelleraar:

“Nederland behoort tot het hoogste opleidingslevel” 

De Internationale Tennis Federatie (ITF) heeft de opleiding in Nederland ingeschaald op het hoogste level, namelijk het ‘gold level’. De status is opnieuw toegekend voor de periode 2024-2027. Dit houdt in dat we aan diverse eisen van de ITF voldoen. Hieronder valt onder andere het verzorgen van een opleiding voor een licentie, het aanbieden van lesmateriaal, het opvolgen van het ITF Syllabi en het verzorgen van een programma voor permanente ontwikkeling en bijscholing.

Het hoogste level dat je als land kan hebben, is het ‘gold level’, daarna ‘silver level’, dan ‘bronze level’ en het laagste level is het ‘white level’. Om als land in aanmerking te komen voor een level, moet er informatie over de werkwijze gestuurd worden naar de ITF. Daaropvolgend komt de organisatie meerdere dagen langs om te kijken naar de manier van werken en kiezen zij uiteindelijk of het level wordt toegekend.

Waar Nederland zich precies aan moet houden als land met een ‘gold level’, is hier te vinden.

Veel gestelde vragen