WK Jeugd

WK Voorspeeldag voor padelspelers uit geboortejaar 2003 t/m 2008

Ken jij talentvolle, gemotiveerde en enthousiaste padel jeugdspelers? Misschien is de WK Voorspeeldag voor het Nederlandse Jeugdteam Padel iets voor ze! Als padelleraar kun jij een speler aanmelden voor de WK Voorspeeldag. Tijdens deze dag beoordelen de bondscoaches of de speler geschikt is om deel te nemen aan de uiteindelijke selectiedag voor het Nederlandse Padel Jeugdteam.

In september vindt het Junior World Padel Championship 2021 plaats. Vanuit Nederland mag de KNLTB zowel jongens- als meisjesteams naar dit WK uitzenden. Voor deze teams zoeken we daarom jonge talentvolle padelspelers. Specifiek zoeken we naar getalenteerde jeugdspelers uit geboortejaar 2003 t/m 2008 die momenteel cluboverstijgend niveau laten zien.

WK Voorspeeldag 2021

De WK Voorspeeldag staat volledig in het teken van padel. We willen hier de spelers van het hoogste jeugdniveau in Nederland samenbrengen en meerdere oefenpartijen laten spelen. Bondscoaches Ewan Watson en Pjotr van Dalfsen en ondersteunende padeltrainers zijn aanwezig om te beoordelen welke spelers mogen deelnemen aan de definitieve selectiedag voor het Nederlandse team. Indien een speler goed genoeg blijkt, dan wordt de speler gevraagd om een keer mee te trainen met de huidige top, zodat er een definitieve selectie kan worden gemaakt.

Er zullen Nederlandse jongens en meisjes teams worden samengesteld in drie categorieën:

 • U14: Spelers die geboren zijn in 2007 en 2008
 • U16: Spelers die geboren zijn in 2005 en 2006
 • U18: Spelers die geboren zijn in 2004 en 2003

Praktische informatie en aanmelden

De WK Voorspeeldag staat gepland op zondag 18 april. Gespeeld zal worden op een nader te bepalen locatie in de regio Utrecht. De exacte tijd en locatie zijn nog onder voorbehoud vanwege de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus en het aantal aanmeldingen. De voorlopige tijden zijn als volgt:

 • U14: 10.00 - 12.00 uur
 • U16: 12.30 - 14.30 uur
 • U18: 15.00 - 17.00 uur

Padelleraren kunnen spelers aanmelden voor de WK Voorspeeldag 2021. Aanmelden is mogelijk door uiterlijk 9 april een e-mail te sturen naar toppadel@knltb.nl onder vermelding van de volgende gegevens:

 • Voor en achternaam
 • Bondsnummer
 • Padelvereniging/school
 • Ervaring in padel en gespeelde wedstrijden
 • Motivatie/niveau

De leraar ontvangt vervolgens een bevestiging van aanmelding. Hierna zullen we binnen één week communiceren of een speler wel of niet wordt uitgenodigd voor de WK Voorspeeldag. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.