KNLTB 65 (1)

Zorgen bij tennis- en padelverenigingen voor impact coronacrisis op lange termijn

Veertig procent van de tennis- en padelverenigingen maakt zich grote zorgen over de langdurige gevolgen van de coronacrisis. Het gemis aan inkomsten op lange termijn is groot, omdat aanwas van nieuwe leden en de barinkomsten achter blijven zolang clubactiviteiten beperkt mogelijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat clubhuizen en terrassen zo snel mogelijk weer open gaan en de clubactiviteiten uitgebreid kunnen worden, om de schade op termijn enigszins te beperken. Dit blijkt onder andere uit een inventarisatie van de KNLTB en een onderzoek van het Mulier Instituut,  dat in april in opdracht van NOC*NSF en in afstemming met de Vereniging Sport en Gemeenten en het ministerie van VWS de gevolgen van de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus voor sportverenigingen onderzocht. Aan het onderzoek van het Mulier Instituut deden onder andere 387 tennis- en padelverenigingen mee.

Lees hier de uitkomsten van het onderzoek van het Mulier Instituut onder tennis-en padelverenigingen.