Voorjaarscompetitie 2020

KNLTB Competities verplaatst naar het najaar

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd het grootste gedeelte van alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen tot 20 mei. Dat betekent dat de Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en dat het spelen van deze competities voor de zomer niet haalbaar is. Daarom heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar. Ook de Voorjaarscompetitie Padel, die op 25 mei zou starten, wordt verplaatst naar het najaar. 

Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers en padellers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de VoorjaarscompetitieOf de competities in het najaar definitief door kunnen gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. 

Speeldata  

De Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie worden gespeeld in de periode van de Najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. Klik hier voor de speeldata. De Najaarscompetitie Padel wordt ook gespeeld in de periode september en oktober. Klik hier voor de speeldata. 

Zelfde competitiesoorten en klassenopbouw 

Voor de verschuiving van de tenniscompetitie geldt dat in het najaar dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen tijdens de Najaarscompetitie. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Ook kunnen teams die niet kunnen of willen deelnemen in het najaar besluiten om niet mee te doen.  

Doordat het aanbod in het najaar helemaal gelijk is aan het aanbod van het voorjaar kan er aan alle spelers, ook de toptennissers in de speelsterkte 1-4, een kwalitatief goede competitie worden geboden.  

De indeling van teams zoals die gedaan is voor het voorjaar wordt door de KNLTB niet één-op-één overgenomen in het najaar. Voor Verenigingscompetitieleiders worden op het inschrijfformulier op MijnKNLTB alle teams weergegeven in dezelfde competitiesoort en klasse als in de Voorjaarscompetitie. De Verenigingscompetitieleider moet dan vervolgens voor ieder team een eenmalige ploegopgave doen, zodat deze informatie ons kan helpen een goede indeling te maken. 

Voor de padelcompetitie wordt een nieuwe inschrijving geopend en zal niet één op één de indeling en opzet van de Voorjaarscompetitie overgenomen worden. Nadere informatie hierover volgt zeer binnenkort. 

Geen promotie of degradatie  

Tijdens de tenniscompetitie die verplaatst is naar het najaar zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Alle teamrechten van de Voorjaarscompetitie 2020 blijven dus geldig voor de inschrijving van volgend jaar. Ook wordt er in het najaar niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021. Tijdens de Najaarscompetitie wordt er nooit gespeeld om promotie of degradatie.  

Minder speeldagen Tenniskids competitie 

Naast de Voorjaarscompetitie wordt ook de Tenniskids voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar. Het belangrijkste verschil met het voorjaar is dat er bij deze competitie in het najaar 5 speeldagen zijn (in plaats van 8 speeldagen). Ook bij de Tenniskids competitie wordt de inschrijving opnieuw opengezet, waardoor er hier ook nieuwe teams gevormd en aangemeld kunnen worden. Na sluiting van de inschrijving wordt er een geheel nieuwe indeling gemaakt.  

Inschrijven van teams  

Uiterlijk half mei ontvangen alle Verenigingscompetitieleiders alle benodigde informatie om de inschrijving voor de Najaarscompetitie te kunnen doen. Zoals het er nu uitziet loopt de inschrijftermijn van medio juni tot en met 1 juli 2020. 

Geen Zomeravondcompetitie 

Helaas betekent het verlengen van de maatregelen dat de Zomeravondcompetitie niet door kan gaan. Deze competitie zal volgend jaar weer worden aangeboden.   

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?  

De KNLTB heeft besloten vooralsnog alle toernooien tot en met 14 juni te annuleren. Ondertussen zijn we al wel bezig met maken van een stappenplan hoe we langzaam kunnen opstarten met toernooien in de 1.5 meter samenleving. 

Meestgestelde vragen 

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen oproept. Klik hier voor de meestgestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de Voorjaarscompetitie en toernooien.