Tennistraining 49212936211 O

Wil jij tennisleraar worden? Volg de opleiding!

Tennisleraren zijn onmisbaar in het Nederlandse tennislandschap. Een goede tennisleraar leert mensen technisch goed tennissen, inspireert en motiveert en zorgt zo dat leden tot in lengte van dagen optimaal plezier beleven aan de sport. Op die manier heeft de tennisleraar ook een belangrijke rol in een succesvolle koers van de tennisvereniging. Zie jij uitdaging in het anderen zo goed mogelijk leren tennissen? Schrijf je dan in voor één van de testdagen en zie of de A-opleiding tot tennisleraar iets voor jou is. En heb je je A-licentie al, ga dan vooral door met de B-opleiding!

De A-opleiding voor tennisleraren is gericht op de begeleiding van recreatieve spelers van alle leeftijden, van speelsterkte 9 tot en met 6. Zelf moet je voor deze opleiding minimaal speelsterkte 6/6 hebben. Deze eerste stap in het trainersvak betekent dat je, naast het lesgeven aan deze categorie tennissers, leert samenwerken met het vrijwillig kader en evenementen leert organiseren. In deze opleiding kom je wekelijks samen in kleine groepen onder leiding van een leercoach en wordt vooral veel theorie in de praktijk gebracht. Voor een groot deel van de theorie wordt gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving.

Benieuwd of de opleiding echt iets voor je is? Bezoek dan één van de Open Testdagen. Als je de testdag met goed gevolg voltooit en nog steeds enthousiast bent, kun je je definitief inschrijven voor de opleiding. Op de pagina over de opleiding tot tennisleraar hier op Centrecourt.nl vind je exact wanneer in maart, april en mei de testdagen gepland staan en  je je direct inschrijven. Ook vind je er nog meer informatie over de opleiding. In een aparte download op deze pagina staat uitvoeriger beschreven wat je tijdens de A-opleiding kan verwachten.

B-opleiding

Ben je al in bezit van de A-licentie en heb je minimaal speelsterkte 4/4? Dan kun je ook de B-opleiding volgen. Na afronding van deze opleiding kun je tennisles geven aan prestatieve spelers met speelsterkte 5, 4 en 3. In deze opleiding komen aspecten als het coachen tijdens wedstrijden, ontwikkeling en uitvoering van technisch beleid en het scouten van spelers aan bod. Ook de B-opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Ben je er al uit dat je je opleiding tot tennisleraar wil vervolgen met dit deel? Op de pagina over de opleiding vind je ook over de B-opleiding meer informatie en een uitvoerige download.