HK200207 302

Bijscholingssessie tijdens Fed Cup kwalificaties in Den Haag

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari is Kiki Bertens met TeamNL te zien in Den Haag tijdens de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals tegen Wit-Rusland. Dit is dé kans om de Nederlandse vrouwelijke top in actie te zien. Tennisleraren kunnen het bezoek aan dit evenement op vrijdag combineren met een bijscholingsworkshop.

Het mentale spel

Ongeacht leeftijd of niveau, elke tennisser krijgt te maken met het mentale spel van de sport. Des te belangrijker dat leraren beschikken over praktische strategieën die zij kunnen hanteren bij het trainen en begeleiden van tennisspelers. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. De bijscholingsworkshop van Gert-Jan Demunck, sportpsycholoog op het topcentrum van Tennis Vlaanderen, richt zich op leraren met een A-,B-,of C-licentie die hun kennis rondom mentale weerbaarheid willen verbreden. De rol van motivatie, concentratie en spanningsmanagement alsook hun onderlinge samenhang zal tijdens de sessie belicht worden.

Door het volgen van deze sessie op vrijdag 7 februari behaal je 4 PO-punten.