jeugd jongens bespreking op bankje

Certificering

De KNLTB helpt gecertificeerde scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt. Bij de gecertificeerde tennisscholen wordt de tennisopleiding gegeven door tennisleraren die voor deze samenwerking gekozen hebben en voldoen aan de certificeringscriteria. Zij werken nauw samen met de KNLTB en met elkaar. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.

Op toptennis.tennis.nl vind je een overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen

Voordelen partnership

Een partnership met de KNLTB biedt tennisscholen vele kansen en voordelen.

  • Beschikking over de kennis en kunde van de KNLTB zoals ex-topspelers en topcoaches, fysieke trainers, medische staf (bondsarts en haar netwerk van specialisten en fysiotherapeut) en de inzet van de video-analist en sportdiëtiste van de KNLTB.
  • Intensieve samenwerking met andere gecertificeerde tennisscholen en de KNLTB, waarin de tennisschool gericht op kinderen in de middelbare schoolleeftijd een sturende en coördinerende rol inneemt binnen de overeengekomen regio.
  • Verhoging van de aantrekkingskracht voor topjeugd en professionele spelers in de regio. Het opleidingsinstituut is onderdeel van een landelijk netwerk dat bestaat uit de beste tennisscholen.
  • Aanlevering topjeugd vanuit omliggende verenigingen; er worden vanuit de database van de KNLTB Talentendagen georganiseerd bij de tennisscholen gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.
  • Gebruik maken van het veelzijdige spelervolgsysteem Smartabase en het Meerjaren Opleidingplan Tennis met alle technische, tactische, fysieke en mentale concepten.
  • Financiële ondersteuning van talentvolle spelers door de KNLTB bij uitsluitend gecertificeerde partners. 
  • Jaarlijkse bijdrage van €4000 ten behoeve van het herkennen, identificeren en binden van talent. 

Vragen en meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de certificering. Op deze pagina vind je ook een overzicht van alle gecertificeerde partners en antwoorden op veelgestelde vragen van ouders. Je kunt ook een email sturen naar jeugdopleiding@knltb.nl.

Gerelateerd aan deze pagina

Instroom

Instroom